Ferdinand verwacht einde voor Ten Hag bij United

United-icoon zegt vertrouwen op in Ten Hag: 'Weet niet wie we zijn als team'

21 mei om 08:57

Rio Ferdinand denkt niet dat Erik ten Hag volgend jaar nog trainer van Manchester United is. De oud-verdediger van de club denkt niet dat de mogelijke winst van de FA Cup nog verschil kan maken. Hij denkt dat het leed al is geschied. 

Op zijn eigen Youtube-kanaal FIVE bespreekt Ferdinand de situatie van Ten Hag en de aankomende finale van de FA-cup. "Hoe meer ik erover nadenk, winnen of verliezen, ik denk niet dat Ten Hag er volgend seizoen nog zal zijn. Ik zeg niet dat ik dat wil, maar ik denk dat de club een andere richting op zal gaan." Volgens Ferdinand doet de speelstijl van Ten Hag hem uiteindelijk de das om. "Ik blijf het zeggen, het prestatieniveau kan dalen, maar je speelstijl moet duidelijk zijn. Dat is er niet. Ik weet niet wie we zijn als team."

Ten Hag kan ook niet leunen op sterke prestaties dit seizoen en ook dit is volgens Ferdinand een reden voor zijn onzekere toekomst. "De prestaties van het team zijn zó slecht geweest. De meeste teams hebben te maken gehad met blessures, misschien niet in dezelfde mate als Manchester United." De ploeg uit Manchester eindigde dit seizoen achtste in de Premier League, waardoor Europees voetbal onwaarschijnlijk is.

Eerder dit seizoen sprak Ferdinand juist meerdere mlaen zijn vertrouwen uit in Ten Hag. De voormalig verdediger zei meerdere malen dat United de Nederlander moest laten zitten als trainer. Volgens verschillende Engelse media wil United Ten Hag niet ontslaan, omdat dat de club veel geld zal kosten.

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alles over Oranje en het EK 2024: