Ferdinand prijst Ten Hag: 'Dan is seizoen United beter dan dat van Arsenal'

Ferdinand prijst Ten Hag: 'Dan is seizoen United beter dan dat van Arsenal'

18-04-2023 23:45
34

Erik ten Hag heeft de stabiliteit en de trots teruggebracht bij Manchester United. Dat zegt Rio Ferdinand in zijn Vibe with Five-podcast.

Ferdinand is zoals vaker lovend over Ten Hag, die volgens hem voor verandering zorgt op Old Trafford. "Hij brengt stabiliteit. Zo simpel is het. Hij heeft de stabiliteit en de trots teruggebracht bij Manchester United. Ook brengt hij meer richting binnen de club en een klein beetje discipline", vertelt het clubicoon.

De Nederlandse manager wist al meer punten te behalen dan United vorig seizoen lukte. The Red Devils zijn daardoor hard op weg naar een Champions League-ticket, maar de achterstand op Arsenal en Manchester City is wel groot. Die laatste twee clubs zijn in een felle titelstrijd verwikkeld geraakt. "Als Arsenal de competitie niet wint en United op de derde plaats eindigt met een prijs op zak, dan denk ik dat United een beter seizoen heeft beleefd", stelt Ferdiand. Ten Hag won al de League Cup met United en speelt zondag de halve finale van de FA Cup tegen Brighton & Hove Albion.

De voormalig verdediger is zeker van zijn zaak. "Als jij als speler als derde eindigt en een prijs wint, terwijl het team boven je tweede wordt en niks wint: waar zou je dan gelukkiger mee zijn?" Arsenal voelt de hete adem van City in de nek in de Premier League. The Citizens hebben vier punten minder, maar nog een wedstrijd minder gespeeld.