'Gakpo voegt zich bij investeringsfonds met onder meer Blind en Klaassen'

'Gakpo voegt zich bij investeringsfonds met onder meer Blind en Klaassen'

30 april - 23:05
71

Cody Gakpo is ingestapt bij het investeringsfonds van durfkapitalist APEX, zo schrijft De Telegraaf. De Oranje-international gaat er niet alleen geld in steken, maar hij zal ook meebeslissen over de investeringen die het fonds doet.

APEX is een gemeenschap van tientallen topsporters die zich bezighouden met investeringen in veelbelovende bedrijven in de sport-, media- en entertainmentwereld. Naast Gakpo zijn er met Daley Blind en Davy Klaassen nog twee Oranje-internationals onderdeel van het investeringsfonds.

Het investeringsfonds van APEX hoopt binnen tien jaar op een verdriedubbeling van het inlegbedrag ter waarde van vijftig miljoen euro. Het doel van het fonds is ook om een gemeenschap te creëren waarin topsporters zich ook buiten het veld kunnen ontwikkelen. 

Niet alleen voetballers zijn onderdeel van het investeringsfonds van APEX. Ook wielrenner Mark Cavendish, voormalig Real Madrid-speler Marcelo en Nigeriaans international William Troost Ekong hebben zich bij het fonds gevoegd. Daarnaast is Formule 1-coureur Carlos Sainz al langer onderdeel van Apex, evenals Blind en Klaassen.