Van Bommel bekritiseert eigen spelers: 'Er was eigenlijk niets aan de hand'

Van Bommel bekritiseert eigen spelers: 'Er was eigenlijk niets aan de hand'

Gepubliceerd: zondag 20 oktober 2019 om 09:50zo 20-10-2019 om 09:50

Laatste update: zondag 20 oktober 2019 om 09:51zo 20-10-2019 om 09:51

Mark van Bommel vindt dat PSV het aan zichzelf te wijten heeft dat er op bezoek bij FC Utrecht met 3-0 werd verloren. De Eindhovenaren hadden het lastig tegen de Domstedelingen en na de twee rode kaarten voor Nick Viergever en Jorrit Hendrix was de wedstrijd gespeeld.

"We krijgen twee domme rode kaarten. Dan wordt het wel heel moeilijk, begint Van Bommel na de wedstrijd tegen FOX Sports. "Al is dom misschien niet het goede woord. Als je met 1-0 achter staat, moet je ervoor zorgen dat je geen rode kaart krijgt. Of ik het ze kwalijk neem? Natuurlijk, het zijn twee ervaren jongens. Al doen ze het niet expres."

Al voor de rode kaarten zag Van Bommel dat PSV het lastig had, maar de coach had vertrouwen in een goed resultaat. "Er was eigenlijk helemaal niets aan de hand. Uit een ingooi maken zij de 1-0 en rond dat doelpunt hadden wij een fase dat wij zelf een treffer konden maken. Daarna geef je de wedstrijd zelf weg. We hadden in de wedstrijd moeten blijven."

Door de rode kaarten missen Hendrix en Viergever de competitiewedstrijd tegen AZ van volgende week. Tegen LASK Linz in de Europa League aantaande donderdag kan Van Bommel wel gewoon een beroep doen op beide spelers. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws