Stam stelt dat Feyenoord-basisplaats ver weg is: 'Brengt niet wat we verwachten'

Stam stelt dat Feyenoord-basisplaats ver weg is: 'Brengt niet wat we verwachten'

Gepubliceerd: zondag 20 oktober 2019 om 10:48zo 20-10-2019 om 10:48

Liam Kelly kwam afgelopen zomer met hoge verwachtingen naar Feyenoord, maar de 23-jarige controleur kwijnt vooralsnog weg op de bank. Trainer Jaap Stam geeft toe dat hij meer verwacht.

"Laat ik zeggen dat het tromgeroffel over hem werd gemaakt door de pers. Dat hoort bij jullie vak", tempert Stam in eerste instantie in gesprek met de NOS. "Maar Liam is gekomen voor de breedte van de selectie. Ook omdat wij afgelopen zomer moesten kijken wat we konden halen met weinig geld. Dan is Liam een speler die op de lange termijn leuke dingen kan gaan doen bij Feyenoord."

De inbreng van de Ier in de Eredivisie bleef tot dusver beperkt tot de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht (1-1). "Als ik denk: brengt hij op dit moment dat wat ik van hem ken vanuit Engeland? Dan zeg ik op dit moment: nee", erkent Stam. "Hij kan veel beter en moet weer aan de bak om dat te gaan brengen. Als hij dat niet doet, komt hij dus ook niet in beeld om te gaan spelen op dit moment."

Volgens de Feyenoord-coach doen de concurrenten van Kelly het simpelweg beter. "Op dit moment is een basisplaats niet aan de orde, omdat hij niet brengt wat we van hem verwachten. Hij komt bijvoorbeeld nog niet aan het niveau van een Fer."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws