Feyenoord-tirade van Van Hanegem: 'Stam heeft er een uit Madurodam gekocht'

Feyenoord-tirade van Van Hanegem: 'Stam heeft er een uit Madurodam gekocht'

Gepubliceerd: zondag 13 oktober 2019 om 12:16zo 13-10-2019 om 12:16

Willem van Hanegem kijkt vrijwel wekelijks hoofdschuddend naar Feyenoord. Volgens De Kromme klopt er weinig van het technisch beleid bij 'zijn' club, waar Eric Botteghin en Edgar Ié vooralsnog de voorkeur krijgen boven recordaankoop Marcos Senesi.

"Wij hebben een Braziliaan – hartstikke aardige jongen – maar de enige Braziliaan ter wereld die niet kan voetballen", opent Van Hanegem in Goedemorgen Eredivisie op FOX Sports, doelend op Botteghin. Dat Senesi nog niet in de basis staat, vanwege communicatieproblemen, gaat er niet bij De Kromme. "Wat interesseert het mij nou? Als spreekt hij Hebreeuws, het gaat er toch om of hij een goede voetballer is? Als ik er één van 7,5 miljoen koop, dan stel ik hem op."

George Johnston kwam op voorspraak van Dirk Kuyt over uit de Liverpool-jeugd, maar moet zijn Feyenoord-debuut nog maken. "Steven Gerrard is een vriend van hem, die heeft Dirk gebeld en die zei: is goed, moet je nemen. Maar waarom neemt Gerrard hem dan niet zelf bij de Rangers? Dat begrijp ik dan niet, weet je niet?" Liam Kelly kwam over van Reading, maar kan Van Hanegem ook niet bekoren. "Jaap Stam (oud-trainer van Reading, red.) heeft er een uit Madurodam gekocht. Die is één meter vijftig. Als je hem op dat grote veld ziet lopen, denk je: die weet niet waar de uitgang is."

Ook de 'koekenbakkers' op kantoor krijgen ervan langs. "Onder Jan de Jong hadden ze schoon schip moeten maken, een heleboel van die koekenbakkers eruit." Van Hanegem kwam de huidige directeur Sjaak Troost onlangs tegen in De Kuip. "Hij tikte mij op mijn schouder en zei: ik ga je bellen. Honderd meter verder: bellen. Hij moet mij nog steeds bellen... Als je geen geld hebt om te bellen, dan schiet ik het wel voor. Maar ga dan niet zo spastisch zitten doen, weet je niet?"

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws