Makkelie mist twee rode kaarten PSV: Ik hoor het publiek heel hard schreeuwen

Makkelie mist twee rode kaarten PSV: "Ik hoor het publiek heel hard schreeuwen"

Gepubliceerd: zondag 20 oktober 2019 om 15:56zo 20-10-2019 om 15:56

Laatste update: zondag 20 oktober 2019 om 16:02zo 20-10-2019 om 16:02

Danny Makkelie is blij dat hij zaterdagavond 'gered' werd door de VAR. De scheidsrechter stuurde twee PSV'ers van het veld na ingrijpen van de videoscheidsrechter. 

De eerste rode kaart ging naar Nick Viergever, al kreeg hij in eerste instantie slechts geel van Makkelie. "De beelden liegen niet. In de wedstrijd heb ik het niet zo gezien, ik heb het contactmoment gemist", geeft Makkelie ruiterlijk toe bij FOX Sports. "De gele kaart heb ik uiteindelijk gegeven voor het onderbreken van een veelbelovende aanval. Jochem Kamphuis zei toen: ik heb hem terug gezien, voor mij is het een duidelijke rode kaart. Op het beeld zag ik toen had de tackle hoog boven de enkel zit. Toen heb ik een rode kaart gegeven."

Even later kon ook Jorrit Hendrix inrukken na een forse tackle. "Bij de tweede rode kaart volg ik de bal en heb ik het moment gemist. Ik zat in een draai en toen hoorde ik het publiek heel hard schreeuwen", aldus Makkelie, die vervolgens opnieuw op aangeven van de VAR de rode prent toonde. "De VAR is een vangnet en dat is prettig, anders was ik hier vandaag weggegaan met twee gemiste rode kaarten. Ik ben heel erg blij dat hij er is. Ik baal wel vreselijk dat ik de momenten gemist had."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws