Opgelucht FC Emmen wint vermakelijk duel en ontsnapt uit degradatiezone

20-10-2019 16:22 Laatste update: 16:28
28

FC Emmen heeft een belangrijke zege geboekt in de strijd tegen degradatie. Fortuna Sittard kwam nog op voorsprong, maar de punten bleven uiteindelijk in Emmen.

Fortuna Sittard was de meest gevaarlijke ploeg in de openingsfase, maar Glenn Bijl was namens FC Emmen het dichtst bij de openingstreffer. Hij raakte de lat. Na een kwartier spelen waren het toch de bezoekers die de leiding namen. Een prachtige assist kreeg een passend vervolg van Bassala Sambou: 0-1. In het restant van de eerste helft kreeg Fortuna kansen om de score uit te breiden, maar zonder succes.

Na rust had FC Emmen het voor het zeggen aan de Oude Meerdijk en dat resulteerde al snel in de gelijkmaker. Michael de Leeuw sloeg dodelijk toe met een verfijnde kopbal in de verre hoek. In de minuten die volgden was het wachten op de 2-1 voor de thuisploeg, maar de derde treffer van de middag liet lang op zich wachten. De Leeuw miste nog een opgelegde kans.

Uiteindelijk viel de 2-1 in de slotfase alsnog: Sergio Peña krulde op fraaie wijze binnen tien minuten voor tijd. In de laatste minuten van de wedstrijd was Fortuna-spits Amadou Ciss nog een aantal keer heel dicht bij de gelijkmaker, maar het geluk was niet aan Limburgse zijde. Door de benauwde zege stijgt FC Emmen naar de veertiende plek, vier punten boven de degradatiezone. Fortuna zakt naar de zeventiende plaats met zes punten uit tien wedstrijden.