Perez schuift nieuwe PSV-aanvoerder naar voren: 'Blijkt dat Rosario niet zover is'

Perez schuift nieuwe PSV-aanvoerder naar voren: 'Blijkt dat Rosario niet zover is'

Gepubliceerd: zondag 20 oktober 2019 om 19:27zo 20-10-2019 om 19:27

Kenneth Perez begrijpt niet dat Pablo Rosario de aanvoerdersband draagt bij PSV. In de ogen van de Deense analist zou Denzel Dumfries de leider van de Eindhovenaren moeten zijn. Perez vindt niet dat Rosario PSV voor de camera 'verkoopt'.

Mark van Bommel koos voor Ibrahim Afellay als eerste aanvoerder en Rosario als tweede aanvoerder. Omdat Afellay niet fit is draagt Rosario wekelijks de band. "Het verbaasde me ontzettend dat Rosario al zo ver was in zijn spel en voorkomen", zegt Perez bij Dit Was het Weekend op FOX Sports. "De captain moet ieder weekend voor de camera's komen. Daardoor verkoop je ieder weekend je club en wordt er van je verwacht dat je een redelijke analyse kunt geven."

Perez vindt dat Rosario een zwakke analyse gaf na de 3-0 nederlaag bij FC Utrecht. "Het blijkt dat hij niet zover is. Dat zegt niets over hem, want hij is gebombardeerd tot aanvoerder. Aanvoerder is niet het belangrijkste, maar als het moeilijk gaat kijk je als ploeg wel naar hem. Hij moet voor de camera komen en een verhaal vertellen. Gisteren (zaterdag, red.) vond ik het ergste wat hij qua voorkomen heeft gedaan. Hoe je het ook wendt of keert, je wordt daarop beoordeeld."

Wie moet er dan aanvoerder worden? "Dan kom je misschien bij Viergever uit, maar word je daar blij van? Dumfries vind ik wel iemand die gegroeid is in zijn rol. Hij is ook een vaste international geworden. Hoe hij het elftal op sleeptouw neemt... Hij staat ergens voor bij dit elftal. Dat heb ik minder met Rosario. Het is niet superbelangrijk, maar een aanvoerder is wel iemand die iedere keer je club vertegenwoordigt."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Eens met Perez?

(2519 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws