Pierie gesetteld in Amsterdam: 'Geen studentenhuis, maar appartement met maatje'

Pierie gesetteld in Amsterdam: 'Geen studentenhuis, maar appartement met maatje'

Gepubliceerd: maandag 21 oktober 2019 om 13:23ma 21-10-2019 om 13:23

Kik Pierie maakte deze zomer de stap van het rustige Heerenveen naar het drukke Amsterdam, om aldaar voor Ajax te gaan spelen. De verdediger maakte nog geen minuten in het eerste elftal en speelt voorlopig zijn wedstrijden voor de beloften van Ajax.

Het was even wennen voor Pierie, die zijn familie in Friesland achterliet om in Amsterdam te gaan wonen. "Ik had wel het gevoel dat ik eraan toe was", legt hij uit in de Ajax-podcast. "Maar nu ik af en toe alleen ben, denk ik wel eens: shit, waar is mijn vader, waar is mijn moeder, haha."

De linksbenige verdediger woont met een vriend in een appartement in de hoofdstad. "Samen met mijn beste maatje. Het is geen studentenhuis, maar een appartement. Het is niet zo dat het een enorme zooi is, hoor. Alhoewel.."

Het gaat in ieder geval goed met Pierie, die nu definitief gesetteld is. "Ik voel me echt heel erg thuis bij Ajax. In het begin is het even wennen: een andere speelstijl, andere verwachtingen, andere stad, op jezelf wonen. Maar ik ben heel goed ontvangen door de club."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws