Klaassen geniet in Duitsland: 'Niet normaal, dat had ik echt niet verwacht'

Klaassen geniet in Duitsland: 'Niet normaal, dat had ik echt niet verwacht'

Gepubliceerd: maandag 21 oktober 2019 om 19:05ma 21-10-2019 om 19:05

Davy Klaassen heeft het naar zijn zin bij Werder Bremen. De voormalig Ajax-middenvelder kwam bij Everton op een dood spoor terecht en besloot naar Duitsland te vertrekken. In Bremen is hij nu zelfs aanvoerder door de afwezigheid van Niklas Moisander.

"De beleving hier is zo anders dan in Nederland of in Engeland. Ik weet nog wel de eerste uitwedstrijd hier. We speelden uit bij Eintracht Frankfurt en er reisden zo veel fans mee. Niet normaal, dat had ik echt niet verwacht. Je moet het meemaken om het te begrijpen", vertelt Klaassen in gesprek met NH Sport

De middenvelder is nu zelfs aanvoerder, door de afwezigheid van Niklas Moisander. "Net als bij Ajax neem ik de band van hem over inderdaad. Ik kreeg hier vanaf het eerste moment vertrouwen van alle trainers en ze spelen hier het voetbal dat ik leuk vind."

Door zijn goede prestaties bij Werder Bremen komt de vraag naar boven of Klaassen bij het Nederlands elftal zou moeten horen. Het is al ruim twee jaar geleden dat hij voor het laatst het tenue van Oranje aan mocht doen. "Het is wel een doel om weer voor Oranje te spelen. Het is niet zo dat het me niets doet", sluit Klaassen af.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Verdient Klaassen een plek in het Nederlands elftal?

(2071 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws