'Dirk Kuyt zal van Feyenoord heel snel moeten horen dat dit niet kan'

'Dirk Kuyt zal van Feyenoord heel snel moeten horen dat dit niet kan'

Gepubliceerd: maandag 21 oktober 2019 om 20:07ma 21-10-2019 om 20:07

Rob Baan, voormalig technisch directeur van Feyenoord, hoopt dat Dirk Kuyt snel op de vingers wordt getikt. Willem van Hanegem haalde in zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad uit naar het Feyenoord-icoon, die regelmatig trainingen van zijn eigen ploeg Feyenoord O19 zou skippen.

"Als het waar is", nuanceert Baan bij FC Rijnmond. "Het is al heel opvallend dat Willem dat weet. Ik neem niet aan dat hij bij alle trainingen aanwezig is, dus iemand heeft hem dat ingefluisterd. Kuyt zal ook weten dat hij dat niet te vaak moet doen. Het is een enorm populaire speler, maar als je meerdere keren wegblijft van je eigen training, zal hij heel snel moeten horen dat dat niet kan. Dat heeft ook weer met leiding te maken."

Feyenoord O19 presteert matig in de competitie, maar dat vindt commentator Emile Schelvis niet het ergste. "Bij dat hele opleiden moet je niet direct naar de uitslagen kijken. Als je er uit Feyenoord O19 drie of vier kan plukken die door kunnen groeien naar de eerste selectie, doe je het fantastisch."

"Dirk Kuyt lijkt veel meer bezig om het rechterhandje van Sjaak Troost te spelen. Ik heb hem ook al een paar keer op het ereterras naast Troost zien zitten. Stanley Brard (hoofd jeugdopleidingen, red.) heeft daar ook nog een mening over. Het is een soort technisch hart dat nu beslist. Het is een heel ongelukkige situatie. Je hebt een leider op dat terrein nodig. Iemand die zegt hoe ze het gaan doen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws