Steun voor bekritiseerde De Ligt in Italië: 'De experts kennen de regels niet'

Steun voor bekritiseerde De Ligt in Italië: 'De experts kennen de regels niet'

Gepubliceerd: maandag 21 oktober 2019 om 23:20ma 21-10-2019 om 23:20

Laatste update: maandag 21 oktober 2019 om 23:30ma 21-10-2019 om 23:30

De Italiaanse scheidsrechtersbaas Marcello Nicchi heeft het opgenomen voor Matthijs de Ligt, die afgelopen weekend wederom werd bekritiseerd na een vermeende handsbal tijdens het duel van Juventus met Bologna. De Ligt kwam goed weg nadat hij de bal met de hand raakte, maar er geen strafschop werd gegeven.

"Volgens de regels is dit nooit een penalty", zegt Nicchi bij Radio Anch'io Sport, geciteerd door Italiaanse media. "De regels zijn duidelijk. Ik wil graag dat de supporters de regels begrijpen en de beslissingen accepteren. De mensen die denken dat de regels worden bepaald op basis van het wedstrijdshirt moeten stoppen met naar wedstrijden gaan."

"De scheidsrechters doen het goed en interpreteren de regels juist. Het probleem ligt ergens anders: de zogenaamde experts kennen de regels niet. Er wordt aangenomen dat er veel onduidelijkheid is over handsballen, maar het is juist heel duidelijk."

"De scheidsrechters doen het goed en dragen een zware last. We praten veel over racisme en andere dingen, maar zodra een scheidsrechter verbaal wordt aangevallen vinden we dat niet raar. In lagere divisies vertaalt zich dat in vechtpartijen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws