Steun voor Coremans: 'Rijkaard liefste voetballer ooit en hij spuugde naar Völler'

Steun voor Coremans: 'Rijkaard liefste voetballer ooit en hij spuugde naar Völler'

22-10-2019 08:48
41

Tim Coremans zorgde bij Sparta voor de nodige verbazing in het duel met FC Groningen. De doelman deelde een kopstoot uit aan Kaj Sierhuis. Oud-prof Edwin Gorter neemt het voor hem op.

"Weet je", begint Gorter in het Algemeen Dagblad. "Er wordt weleens gezegd: voetbal is emotie. Maar het gekke is dat die emotie van iedereen geaccepteerd wordt, behalve van de voetballers zelf. Die moeten zich altijd maar kunnen beheersen. Daarmee praat ik het geven van een kopstoot niet goed, maar het is wel verklaarbaar. Als iemand jou op het schoolplein expres laat struikelen, geef je diegene ook een tikkie."

Gorter ging zelf als speler van FC Utrecht over de schreef toen hij PSV'er Björn van der Doelen in zijn oog prikte. "Geloof me, zoiets kan iedereen gebeuren. Frank Rijkaard was de liefste voetballer die ooit op een veld heeft rondgelopen, een pure gentleman. En wat doet hij op het WK van 1990? Hij spuugt Rudi Völler in zijn nek. En zo zijn er nóg duizend voorbeelden."

"Voor mij is het een bewijs dat voetballers gewoon mensen zijn. Die maken fouten. Helemaal als je, zoals Tim, van ver komt. Een halve seconde na zijn actie zag je hem al denken: oh shit, wat heb ik nou gedaan?", aldus Gorter. De 28-jarige sluitpost is voor vier duels geschorst.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s