Kopstoot levert Coremans lange schorsing op: 'Het was zeer onhandig van mij'

Kopstoot levert Coremans lange schorsing op: 'Het was zeer onhandig van mij'

21-10-2019 12:15 Laatste update: 13:47
78

Tim Coremans, de keeper van Sparta die zondagmiddag opzien baarde door FC Groningen-spits Kaj Sierhuis een kopstoot te geven, is voor vier wedstrijden geschorst door de aanklager betaald voetbal.

Sparta en de speler zelf hebben besloten om akkoord te gaan met de straf en niet in beroep te gaan. "Ik accepteer deze straf", vertelt de schuldbewuste Coremans op de website van de Rotterdammers. "Het is zeer onhandig van mij en ik herken mezelf absoluut niet in de overtreding."

Door de schorsing zal Sparta het tijdens de thuiswedstrijden tegen FC Utrecht, FC Volendam (beker) en PSV en de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen zonder zijn eerste keeper moeten stellen. De verwachting is dat zomeraanwinst Ariël Harush uit Israël in die wedstrijden onder de lat zal staan.

Coremans deelde in blessuretijd een forse kopstoot uit aan Sierhuis, toen die aan diens shirtje trok. De keeper kreeg direct rood en Groningen kreeg een penalty, die werd benut door Charlison Benschop. Daardoor wonnen de noorderlingen met 2-0.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s