'Het botert niet tussen Brama en García bij FC Twente, dit gaat enorm knetteren'

'Het botert niet tussen Brama en García bij FC Twente, dit gaat enorm knetteren'

Gepubliceerd: dinsdag 22 oktober 2019 om 10:42di 22-10-2019 om 10:42

Laatste update: dinsdag 22 oktober 2019 om 10:45di 22-10-2019 om 10:45

Tussen Wout Brama en trainer Gonzalo García García gaat het momenteel niet lekker, zegt FC Twente-watcher van RTV Oost Tijmen van Wissing. García haalde Brama van zijn vaste positie af, die daar weer niet van gediend was.

García vertelde na het duel met Willem ll dat Brama niet bracht wat er van hem werd verwacht. Brama gaf op zijn beurt aan minder goed te renderen als rechtshalf in plaats van als centrale middenvelder. "Het botert totaal niet tussen die twee", zegt Van Wissing in de podcast van RTV Oost.

"Hij gaf gewoon eerlijk aan dat het niet zijn positie is. Tegen Sparta vulde hij het aardig in, maar tegen Willem ll was het moeizaam. Brama zou bij mij altijd spelen op zes, omdat hij de belangrijkste verbinder is. Hij is niet meer van het niveau van vijf à zes jaar geleden, maar wel een belangrijke pion. Dit gaat toch wel kraken. Ik denk niet dat Brama zuur gaat zijn, maar ik denk dat ze één-op-één goed een goed gesprek hebben deze week. Dit gaat enorm knetteren."

"Garcia is een voetbalpurist met een eigenzinnige kijk op voetbal. Hij vindt dat Brama in dit systeem niet op zes kan", zegt Van Wissing. "Dan moet hij met twee controleurs spelen. Nu spelen ze met een passer een loper en iemand die voor de creativiteit zorgt. Dat is Espinoza. De controleur is Busquets of Roemeratoe. Die hebben een streepje voor op Brama, omdat zij net wat zorgvuldiger zijn. Hij ziet gewoon geen nummer zes in Brama."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws