De teams zijn aan elkaar gewaagd, maar voetballend is Ajax een stap verder

"De teams zijn aan elkaar gewaagd, maar voetballend is Ajax een stap verder"

Gepubliceerd: dinsdag 22 oktober 2019 om 10:31di 22-10-2019 om 10:31

Ajax en Chelsea zijn aan elkaar gewaagd, maar de club uit Amsterdam is voetballend een stap verder. Dat zegt Mario Melchiot, die bij beide clubs heeft gespeeld. Woensdag staan Ajax en Chelsea in de Johan Cruijff Arena tegenover elkaar in de Champions League.

Melchiot weet hoe Chelsea speelt. "Chelsea-trainer Frank Lampard speelt geen traditioneel Engels voetbal. Hij wil voetballen, hoog druk zetten en verwacht dat zijn spelers erg veel energie in de wedstrijd stoppen", vertelt hij aan Ajax Life. "Als de ruimtes tussen de linies te groot worden, kan Ajax zich onder de druk vandaan spelen. De teams zijn aan elkaar gewaagd, maar voetballend is Ajax een stap verder."

Melchiot adviseert Erik ten Hag om van Dusan Tadic weer de uitzakkende spits te maken. Dat leverde vorig seizoen veel succes op. "Als Dusan Tadic zich laat terugzakken tussen verdediging en middenveld zie ik ook kansen."

"Waar Chelsea zwak is? Juist, centraal. Daar zijn de schommelingen en daar kun je ze pakken", zegt Melchiot overtuigend.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Wie gaat er winnen?

(4067 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws