'Tottenham Hotspur ziet opvolger van Eriksen rondlopen bij FC Barcelona'

'Tottenham Hotspur ziet opvolger van Eriksen rondlopen bij FC Barcelona'

22-10-2019 12:51
25

Tottenham Hotspur wil Carles Aleñá overnemen van FC Barcelona. Dat melden Mundo Deportivo en SPORT dinsdag. De middenvelder komt in Catalonië niet aan de bak in het eerste elftal en mag op huurbasis vertrekken.

Zowel SPORT als Mundo Deportivo meldt dat Tottenham het vizier op Aleñá gericht heeft. Daarnaast heeft de middenvelder ook opties in de Primera Division, maar namen van clubs worden niet genoemd. Eerder had Real Betis interesse, maar het is niet duidelijk of die club nog steeds belangstelling heeft. Tottenham hoopt Aleñá al in de winterstop over te kunnen nemen van Barcelona, schrijft MD.

De 21-jarige Spanjaard had afgelopen zomer al de kans om Barcelona te verlaten, maar wilde toen voor zijn kans gaan bij de club. Die heeft hij niet gekregen van trainer Ernesto Valverde. Frenkie de Jong, Sergio Busquets en Arthur zitten stevig in het zadel.

Tottenham-manager Mauricio Pochettino zocht in de zomer al contact met Aleñá, maar wist hem niet te overtuigen. De Argentijn zag in hem de ideale opvolger van Christian Eriksen, die uiteindelijk niet vertrok uit Londen. Zijn contract loopt volgend jaar af. Wat Pochettino betreft komt Aleñá in de winter alsnog naar de Premier League. 

Naast Aleñá komen ook Riqui Puig en Ivan Rakitic in aanmerking voor een vertrek. Het duo maakt eveneens geen aanspraak op speelminuten in het eerste en kwijnt weg op de bank. Puig speelt zijn wedstrijden voor Barcelona B.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 

 

Plaats een reactie