Ten Hag waarschuwt Ajax: 'Heel goed aan de bal zijn en daar niet in meegaan'

Ten Hag waarschuwt Ajax: 'Heel goed aan de bal zijn en daar niet in meegaan'

Gepubliceerd: dinsdag 22 oktober 2019 om 15:44di 22-10-2019 om 15:44

Laatste update: dinsdag 22 oktober 2019 om 17:19di 22-10-2019 om 17:19

Erik ten Hag benadrukt dat hij Ajax niet als favoriet ziet in de Champions League-duels met Chelsea. De trainer van de Amsterdammers heeft een duidelijke boodschap voor zijn elftal in aanloop naar het treffen woensdagavond.

De afgelopen dagen deed vooral Chelsea-manager Frank Lampard zijn best om de Londenaren in de rol van underdog te krijgen. "Met die bespigelingen kan ik niet veel. Om eerlijk te zijn: wij zijn zelfbewust, we zijn moedig en hebben vertrouwen. Maar ik blijf erbij dat Ajax geen favoriet is als je tegen een Premier League-club speelt", reageert Ten Hag op de persconferentie.

De trainer weet dat Nederlandse ploegen vaak moeite hebben met de intensiteit van Engelse teams. "We moeten heel goed aan de bal zijn en niet meegaan in dat tempo. Dat is zeker iets dat we zullen meenemen en waar we ons op richten in de voorbereiding. We moeten geduldig zijn aan de bal en de juiste momenten herkennen waarop we diep moeten spelen."

Tegen Valencia ontbrak het soms aan geduld. Het resulteerde in een open wedstrijd, waarin Ajax met veel fortuin met 3-0 won. "In topwedstrijden moet je het gevecht aangaan. Maar de afstemming kan altijd beter. Juist in de topwedstrijden kunnen we daar in groeien."

Ten Hag verwacht over een fitte selectie te kunnen beschikken. Ook Hakim Ziyech lijkt klaar voor het treffen in de Johan Cruijff Arena, waar het veld er volgens de coach uitstekend bij ligt ondanks het Amsterdam Music Festival. "We hadden daar onze zorgen over, maar ik ben er net op geweest en het ziet er acceptabel uit."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Wat wordt Ajax - Chelsea?

(3121 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws