Evra: 'Dat frustreerde Van Persie, maar na een maand zei hij: je had gelijk'

Evra: 'Dat frustreerde Van Persie, maar na een maand zei hij: je had gelijk'

Gepubliceerd: dinsdag 22 oktober 2019 om 16:22di 22-10-2019 om 16:22

Patrice Evra heeft zich de woede op de hals gehaald van Arsenal-aanvoerder Granit Xhaka. De Fransman liet zich in zijn rol als analist bij Sky Sports zeer laatdunkend uit over The Gunners, die maandag met 1-0 verloren bij Sheffield United.

"Sheffield verdiende het te winnen, maar Arsenal heeft me niet echt verbaasd", zegt de voormalig linksback van Manchester United. "Tien jaar geleden noemde ik ze baby's, en dat zijn ze nog steeds. Als ik naar ze kijk, denk ik: ach, mijn kindjes. Zo zie ik het. Ik zeg het niet met respectloze intenties. Arsenal ziet er lief uit, maar de ploeg bestaat niet uit winnaars. Ze spelen graag goed voetbal, maar ik stond altijd met veel plezier tegenover ze, want dan won ik."

Xhaka reageert als door een adder gebeten. "Patrice was een geweldige voetballer, maar je moet oppassen met wat je zegt. Al is hij niet de enige, er zijn meer mensen die veel bullshit over ons vertellen", stelt de Zwitserse middenvelder. "Ik vind het een beetje vreemd, want oud-spelers hebben het zelf ook meegemaakt. Soms is het goed en soms wat minder, maar als je iedere keer met dit soort bullshit aankomt, getuigt dat van weinig respect."

Van Persie
Evra rakelde ook een anekdote op uit 2012, toen United zich versterkte met Robin van Persie. De Nederlander kwam over van Arsenal. "Ik schudde Robin de hand op de eerste dag en zei tegen hem: welkom bij de club van echte mannen. In het begin frustreerde dat hem, maar na een maand zei hij: je had helemaal gelijk, Patrice."

Volgens de Fransman mist er iets bij Arsenal. "Ik zie geen echte karakters, geen persoonlijkheden. Mentaal zien ze er heel zwak uit. Met David Luiz, Pierre-Emerick Aubameyang en Alexandre Lacazette lopen er grote namen rond, maar ze komen al een paar jaar iets tekort."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws