'Irritatie' op De Toekomst: 'Viel verkeerd dat Siem de Jong inviel en Lang niet'

'Irritatie' op De Toekomst: 'Viel verkeerd dat Siem de Jong inviel en Lang niet'

Gepubliceerd: dinsdag 22 oktober 2019 om 19:21di 22-10-2019 om 19:21

Laatste update: dinsdag 22 oktober 2019 om 19:57di 22-10-2019 om 19:57

Binnen Ajax heerst enige irritatie over de gebrekkige doorstroom van jeugdspelers, stellen Mike Verweij en Valentijn Driessen in de podcast van De Telegraaf. Een speler als Ryan Gravenberch (foto) groeide vorig seizoen tegen PSV uit tot jongste Ajax-debutant ooit, maar komt sindsdien nauwelijks aan de bak in het eerste.

Dit seizoen viel de zeventienjarige middenvelder alleen in tegen Fortuna Sittard, verder maakt hij zijn minuten bij Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie. Verweij liet maandagavond al via Twitter weten dat Gravenberch prima mee zou kunnen in de Eredivisie. "Erik ten Hag had een plan met hem, zei hij. Nou, wat dat plan is geweest, weet niemand... En als je hem bij Jong Ajax ziet spelen, dan geeft dat aan dat hij op de goede weg is. Waarom zou je zo'n jongen niet een half uur mee laten doen als je met 4-1 voorstaat tegen sc Heerenveen?", vult hij aan in de Telegraaf-podcast.

Verweij noemt de namen van twee nóg jongere talenten: Kenneth Taylor, Naci Ünüvar. "Maar die worden weer geblokkeerd in hun stap naar Jong Ajax, omdat die jongens van Jong Ajax geen kans krijgen bij Ajax 1", aldus de Ajax-watcher. "Wat heel verkeerd was gevallen op De Toekomst, was dat Siem de Jong inviel tijdens een wedstrijd en Noa Lang niet. Het argument kan niet zijn dat Siem de Jong miljoenen verdient en dus moet invallen. Dan moet je als trainer van Ajax het besef hebben: dit is een opleidingsclub en dit is de levensader van de club. Je hoort geluiden, het irriteert mensen."

Driessen valt zijn collega bij. "Je hoort vaak: we zijn alleen maar bezig om ze klaar te stomen voor de rest van de Eredivisie, in plaats van Ajax", aldus de chef voetbal van de ochtendkrant. "De jeugdopleiding is één van de ankers binnen Ajax. Als je daar jaarlijks twaalf, dertien miljoen euro in investeert, mag je verwachten dat daar ook iets mee gedaan wordt, richting het eerste elftal."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws