AZ heeft nieuwe update over dak AFAS Stadion: 'Veiligheid voorop'

AZ heeft nieuwe update over dak AFAS Stadion: 'Veiligheid voorop'

Gepubliceerd: dinsdag 22 oktober 2019 om 21:10di 22-10-2019 om 21:10

AZ liet eerder weten dat driekwart van het dak van het AFAS Stadion wordt vernieuwd, maar meldt dinsdag dat ook het dak boven de hoofdtribune vernieuwd gaat worden. 'Nieuw onderzoek van ingenieursbedrijf Royal HaskoningDHV heeft uitgewezen dat ook dit dakdeel niet is berekend op neerwaartse windbelasting', meldt de club.

Het dak van het AFAS Stadion stortte eind augustus in, waardoor het onderkomen van AZ voorlopig niet beschikbaar is. Daardoor speelt de club de thuisduels nu in het stadion van ADO Den Haag. 

'In overleg met alle betrokken partijen wordt nu bekeken op welke termijn de werkzaamheden kunnen worden gestart en wanneer deze zijn afgerond', laat AZ weten over de nieuwe update. "We stellen de veiligheid van onze fans en bezoekers voorop en nemen dus geen enkel risico", vertelt AZ-directeur Robert Eenhoorn.

"Daarom hebben we besloten om zo snel mogelijk ook het dak boven de hoofdtribune te vernieuwen. Ondertussen wordt gekeken naar een veilige oplossing voor de thuisduels in december."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws