De Ligt glimlacht om 'fabeltje': Bij Ajax zat ik meer in het krachthonk dan hier

De Ligt glimlacht om 'fabeltje': "Bij Ajax zat ik meer in het krachthonk dan hier"

Gepubliceerd: dinsdag 22 oktober 2019 om 23:27di 22-10-2019 om 23:27

Matthijs de Ligt keek met een tevreden gevoel terug op de Champions League-wedstrijd tegen Lokomotiv Moskou van dinsdagavond. La Vecchia Signora moest lange tijd tegen een verrassende 0-1 achterstand aankijken, maar hield de drie punten uiteindelijk wel in Turijn.

Juventus moest de muur van Lokomotiv zien te slechten en De Ligt vocht zijn duels uit met de boomlange EK-held Éder. "Ik denk dat ik goed gespeeld heb", concludeerde hij na afloop in gesprek met Veronica. "Solide, stabiel, niet veel fout gedaan. Ik ben wel tevreden." De Ligt beperkte zich tot zijn kerntaak: verdedigen. "Als je tegen een ploeg als Lokomotiv speelt, kun je wel elke bal met risico inspelen, maar dan krijg je ook counters om je oren. Dan is het beter om je taak als verdediger te doen."

Zijn stroeve start in Turijn is het gesprek van de dag in voetbalminnend Nederland, maar De Ligt zelf maakt zich totaal niet druk. "Ik lees niet zoveel", liet hij weten met een glimlach. Dat Volkskrant-journalist Willem Vissers suggereerde dat hij te veel aan krachttraining deed, was De Ligt dan ook ontgaan. "Zou ik daardoor minder stabiel zijn? Bij Ajax zat ik meer in het krachthonk dan hier, dus dat is sowieso een fabeltje. Blijkbaar wordt het zo de wereld in gegooid. Dat mag. Maar het is gewoon niet waar."

Poll

Wordt De Ligt een succes bij Juventus?

(6939 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws