Kraay raadt Stam tactische wijziging aan: 'Geen buitenspelers, geen targetman...'

Kraay raadt Stam tactische wijziging aan: 'Geen buitenspelers, geen targetman...'

Gepubliceerd: dinsdag 22 oktober 2019 om 23:58di 22-10-2019 om 23:58

Laatste update: woensdag 23 oktober 2019 om 00:03wo 23-10-2019 om 00:03

Feyeneoord kan beter van systeem wisselen, denkt Hans Kraay junior. Volgens de FOX Sports-analist zou de ploeg van Jaap Stam beter renderen in een 4-4-2 systeem dan in de gebruikelijke 4-3-3.

Volgens Kraay komen alle aanvallers van Feyenoord niet uit de verf in het huidige systeem. "Als je geen goede buitenspelers hebt, als je centrumspits – Nicolai Jörgensen – eigenlijk geen Engelse targetman is... Waarom zou Feyenoord dan geen 4-4-2 mogen spelen? Zou het hele Legioen dan de trainer doodschieten?", oppert hij dinsdagavond bij Voetbalpraat op FOX Sports. "Je kan toch spelen met Sinisterra en Jörgensen diep en Berghuis daarachter?"

Presentator Leo Driessen oppert een systeem met drie centrale verdedigers, maar krijgt geen bijval van Kraay. "Tegen BSC Young Boys kun je dat misschien doen. Maar wat heb je eraan als je tegen Ajax speelt, met alleen Tadic voorin? Dan staan er twee de hele tijd niemand te dekken!", aldus Kraay, die bovendien niet denkt dat dit systeem de opbouw van Feyenoord ten goede zou komen. "Als we straks én Botteghin én Ié én Senesi aan de bal hebben, is het straks rust voordat Jörgensen de bal krijgt. Dan hebben we er drie die niet vooruit spelen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Eens met Kraay jr.?

(1174 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws