Van Ginkel tipt teamgenoten voor Ajax-clash: 'Voor die drie moet Chelsea oppassen'

Van Ginkel tipt teamgenoten voor Ajax-clash: 'Voor die drie moet Chelsea oppassen'

Gepubliceerd: woensdag 23 oktober 2019 om 06:46wo 23-10-2019 om 06:46

Laatste update: woensdag 23 oktober 2019 om 07:35wo 23-10-2019 om 07:35

Marco van Ginkel heeft zijn ploeggenoten bij Chelsea gewaarschuwd voor het Ajax-trio Donny van de Beek, Dusan Tadic en Hakim Ziyech. De middenvelder is er zelf niet bij tegen Ajax, aangezien hij nog niet hersteld is van zijn zware knieblessure.

Van Ginkel hoopte voor de loting van de groepsfase van de Champions League al op Ajax en was blij toen bekend werd dat Chelsea het op moest nemen tegen de landskampioen van Nederland. "Ik vond het wel leuk en had er stiekem een beetje op gehoopt. Het is het enige team uit Nederland in de Champions League, dus ik kreeg meteen een hoop berichtjes van vrienden die in Amsterdam en Londen willen komen kijken", vertelt de middenvelder tegen De Telegraaf.

Een favoriet durft de Nederlander niet aan te wijzen. "Ik vind het lastig om de betere ploeg aan te wijzen, omdat ze allebei een goede mix hebben van oudere spelers en grote talenten. Ajax en Chelsea beschikken over bijzondere individuele kwaliteiten. Ajax heeft het vorig jaar top gedaan, speelt thuis en heeft door de overwinningen in de eerste twee groepswedstrijden vertrouwen, dus daarom geef ik ze een goede kans. Maar Chelsea blijft Chelsea. Het is denk ik redelijk gelijkwaardig."

Op de vraag op welke spelers Chelsea woensdagavond extra goed moet letten, is Van Ginkel duidelijk. "De jongens die het verschil kunnen maken, zoals Dusan Tadic, Hakim Ziyech en Donny van de Beek, die vaak scoort in Champions League-wedstrijden. Voor die drie moet Chelsea oppassen. Maar collectief is Ajax goed en achterin staat het ook prima. Al weet ik niet of het zo goed is als vorig jaar."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat Ajax winnen?

Ja
78%
Nee
22%
(5881 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws