Ajax moet oude bekende in het oog houden: 'Mason gaat de absolute top halen'

Ajax moet oude bekende in het oog houden: 'Mason gaat de absolute top halen'

Gepubliceerd: woensdag 23 oktober 2019 om 10:32wo 23-10-2019 om 10:32

Mason Mount, woensdagavond als speler van Chelsea tegenstander van Ajax in de Champions League, speelde in het seizoen 2017/2018 op huurbasis bij Vitesse. Hij maakte indruk op de Eredivisievelden en ook op Mitchell van Bergen, destijds zijn ploeggenoot in Arnhem.

Na een stroeve start vond Mount zijn draai in Arnhem en betoverde hij niet alleen in de stadions, maar ook op het trainingsveld. "Niet normaal", haalt Van Bergen herinneringen op bij de NOS. "Ik heb zo ontzettend van hem genoten. Je zag gewoon dat hij een van de beteren was, zo niet de beste. Mason ziet veel van tevoren. Als hij de bal niet heeft, weet hij precies waar hij moet lopen en bij balbezit maakt hij gelijk de juiste keuzes. Met zijn kijkgedrag zit hij echt op hoog niveau."

Ajax kan zijn borst dus natmaken voor de nu 20-jarige middenvelder, die naar alle waarschijnlijkheid in de basis zal starten in Amsterdam. "Ik kijk vanwege hem ook vaker naar Chelsea", laat de vleugelaanvaller (20) weten. "Hij heeft daar zijn kans gekregen en gepakt. En ook bij het Engelse nationale team klopt hij nadrukkelijk aan de deur. Dat verbaast me niets."

Van Bergen, die nu onder contract staat bij SC Heerenveen, verwacht nog veel meer van Mount. "Mason gaat de absolute top halen. In de Premier League wordt hij een complete speler en dan zie ik hem op termijn wel bij FC Barcelona of Real Madrid belanden. Ik denk dat hij daar wel past."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws