Linssen lyrisch over Ajax-opponent: 'Loopt spelers voorbij alsof ze er niet staan'
Mount met Hudson-Odoi en Abraham

Linssen lyrisch over Ajax-opponent: 'Loopt spelers voorbij alsof ze er niet staan'

Gepubliceerd: dinsdag 22 oktober 2019 om 16:44di 22-10-2019 om 16:44

Laatste update: dinsdag 22 oktober 2019 om 16:48di 22-10-2019 om 16:48

Mason Mount staat woensdagavond als speler van Chelsea tegenover Ajax, een tegenstander die hij nog kent uit zijn tijd bij Vitesse. Bryan Linssen bewaart goede herinneringen aan de kersvers Engels international.

"Mason is niet groot, een beetje een iel mannetje. Hij moest flink aan de bak in het krachthonk. Sterker worden tijdens de trainingen, weerbaarder tussen volwassen mannen", vertelt de aanvoerder van de Arnhemmers aan Het Parool. Dat Mount het tot Chelsea 1 heeft geschopt, verbaast hem niet. "Je zag twee jaar geleden al dat Mason tot een andere klasse zou gaan horen. De hoogste klasse. Net als Martin Odegaard, die vorig seizoen bij ons speelde."

"In zijn eerste maanden bij Vitesse had hij geen basisplaats, maar op de trainingen kon je zien dat hij fantastisch kon voetballen", vervolgt Linssen over Mount. "Technisch volmaakt, altijd een oplossing zien, razendsnel met de bal. Hij loopt spelers voorbij alsof ze er niet staan. En hij heeft een goed schot. Mason heeft alles wat een nummer 10, een aanvallende middenvelder, moet hebben. Het ziet er allemaal makkelijk uit wat hij doet, maar er is bijna niemand die het kan."

Volgens Linssen is de twintigjarige Mount een voorbeeldprof. "Die jongen leeft echt 24 uur per dag voor zijn sport. Ik ben ook serieus met mijn vak bezig, maar ik wil nog weleens een colaatje drinken. Of heel soms een frietje eten. Mason was een man van water, water, water, trainen, trainen, rusten, rusten."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws