'Servische fans hebben maling aan straf en veroorzaken rellen bij Tottenham'

'Servische fans hebben maling aan straf en veroorzaken rellen bij Tottenham'

Gepubliceerd: woensdag 23 oktober 2019 om 10:51wo 23-10-2019 om 10:51

Dinsdagavond zaten er in het Tottenham Hotspur Stadium zo'n 200 supporters van Rode Ster Belgrado op de tribunes, maar die waren helemaal niet welkom. De Servische club mocht geen uitsupporters meenemen en Tottenham gaat nu onderzoeken hoe het kan dat de fans er toch waren.

Volgens de BBC zochten de fans van Rode Ster elkaar op in een bepaald vak op de thuistribune, waar ze de confrontatie zochten met de aanhangers van Tottenham. Omdat het een groep van 200 fans was, kon de politie ze niet allemaal uit het stadion verwijderen en werden de twee groepen gedurende de hele wedstrijd van elkaar gescheiden gehouden.

De UEFA wacht eerst op het rapport van de wedstrijdofficial voordat ze besluiten of er een onderzoek wordt ingesteld, maar Tottenham wil daar niet op wachten. De Londense club wil weten hoe het kan dat de Servische aanhangers het stadion in konden komen en zal degenen die via camerabeelden geïdentificeerd kunnen worden straffen.

De fans van Rode Ster waren niet welkom vanwege racistisch gedrag in een voorrondewedstrijd in de Champions League in juli. Tottenham won het duel in groep B uiteindelijk met 5-0. Harry Kane en Heung-Min Son scoorden beiden twee keer voor Spurs.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws