Vlaar over vreugde-uitbarsting na Klassieker: 'Had verder niets met Ajax te maken'

Vlaar over vreugde-uitbarsting na Klassieker: 'Had verder niets met Ajax te maken'

Gepubliceerd: woensdag 23 oktober 2019 om 14:30wo 23-10-2019 om 14:30

Ron Vlaar was zijn emoties even niet de baas nadat hij op 29 januari 2012 met Feyenoord van Ajax won. Na de 4-2 overwinning in De Kuip pakte de centrale verdediger de microfoon van stadionspeaker Peter Houtman en zong hij Het Legioen uit volle borst toe.

Voor Feyenoord was het de eerste zege op Ajax in zes jaar tijd. "Dat was mijn laatste Klassieker. Er zat zoveel ontlading in mij, want ik had privé niet het makkelijkste jaar", vertelt Vlaar zeven jaar na dato in het FOX Sports-programma De Jaren van Perez. "Dat had verder niets met Ajax te maken eigenlijk, gewoon blijdschap, euforie."

De 4-2 in De Kuip, mede door drie goals van John Guidetti, stond symbool voor de wederopstanding van Feyenoord na enkele moeizame jaren. "De doelstelling was bij de eerste vijf eindigen en we hadden echt een hele goede eerste seizoenshelft gedraaid. In december wonnen we van PSV en FC Twente. Toen zei ik ook: we kunnen toch veel meer, we kunnen toch hoger inzetten dan de vijde plek?" Feyenoord verloor direct na de winterstop bij VVV-Venlo, stuitte toen op Ajax en zette de aartsrivaal opzij. "Dat was een ontlading. Alles wat in me zat, kwam eruit."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws