Slot houdt man in vorm op de bank: 'Draai er niet omheen: wil in de basis'

Slot houdt man in vorm op de bank: 'Draai er niet omheen: wil in de basis'

24-10-2019 09:15 Laatste update: 10:22
15

AZ neemt het donderdagavond in de Europa League op tegen Astana FK uit Kazachstan. Verdediger Pantelis Hatzidiakos moest het dit seizoen tot nu toe veelal doen met een plek op de bank, maar in elke wedstrijd die de Griek speelde dit seizoen scoorde zijn directe tegenstander niet.

Hatzidiakos beleeft het beste seizoen in zijn tot nog toe jonge carrière. De verdediger verhuisde acht jaar geleden naar Alkmaar. "Toen ze bij AZ hoorden dat ik uit de jeugd kwam van Panathinaikos, mocht ik gelijk op stage komen", vertelt de Griek tegen De Telegraaf. De jeugdtrainers waren onder de indruk en Hatzidiakos mocht blijven.

De verdediger debuteerde op achttienjarige leeftijd voor de club, in een duel tegen Athletic Bilbao in San Mamés. Vorig seizoen verliep echter minder voor Hatzidiakos. "Daarom begreep ik de trainer wel toen hij aan het begin van dit seizoen voor Ron Vlaar koos, ondanks mijn goede voorbereiding. Vorig jaar was ronduit slecht."

Hatzidiakos maakte dit seizoen al zijn debuut voor het nationale elftal van Griekenland. Hij kwam tegen Italië 90 minuten in actie. "Ciro Immobile heeft geen schot op doel gegeven", was de verdediger na afloop zelfverzekerd. Hij hoopt tegen Astana in de basis te starten. "Wie weet. Ik voel me sterk en ben er klaar voor. Ik draai er ook niet om heen: ik wil in de basis. En we moeten van Astana winnen, uit en thuis. Als dat lukt, geldt de volgende thuiswedstrijd tegen Partizan als een échte finale."