Ik denk dat Feyenoord agressiever en robuuster verdedigt dan Ajax

"Ik denk dat Feyenoord agressiever en robuuster verdedigt dan Ajax"

24-10-2019 19:01
29

Young Boys-trainer Gerardo Seoane heeft voor het Europa League-duel met Feyenoord van donderdagavond een opmerkelijke uitspraak gedaan. Hij acht de Rotterdammers in verdedigend opzicht beter dan Ajax.

"Ik denk dat Feyenoord agressiever en robuuster verdedigt dan Ajax", vertelt Seoane, geciteerd door De Telegraaf. Die opmerking is enigszins verrassend, aangezien Feyenoord slechts tiende staat in de Eredivisie, met 19 treffers voor en liefst 18 goals tegen in tien wedstrijden. Ajax is koploper met 31 treffers voor en 7 tegen. "In de aanval is Feyenoord wél zwakker dan Ajax", voegde de Zwitserse oefenmeester daar nog aan toe.

"Feyenoord probeert te voetballen", analyseert Seoane de tegenstander. "Ik herken de Nederlandse speelstijl, met snelle en behendige spelers op de vleugels. Het is bovendien een team dat de bal graag naar voren speelt en de wedstrijd probeert te beheersten."

Toch denkt Seona dat Young Boys een goed resultaat kan halen in eigen huis tegen Feyenoord. "De spelers hebben nog tijd nodig om de ideeën van trainer Jaap Stam toe te passen. Ik denk dat onze teams aan elkaar gewaagd zijn." Young Boys en Feyenoord hebben om 18.55 uur afgetrapt in Bern.

De Rotterdammers nemen het zondag in de Johan Cruijff Arena op tegen Ajax.