Ongeslagen in Klassieker: 'Mijn statistieken tegen Feyenoord zijn uniek'

Ongeslagen in Klassieker: 'Mijn statistieken tegen Feyenoord zijn uniek'

24-10-2019 19:46 Laatste update: 19:52
51

Marko Pantelic ziet Ajax als de torenhoge favoriet voor De Klassieker tegen Feyenoord van zondag. De voormalig aanvaller van de Amsterdammers volgt zijn oude werkgever nog op de voet.

"De club heeft een heel grote plek in mijn hart. Vorig jaar ben ik nog naar de thuiswedstrijden tegen Juventus en Tottenham geweest", zegt Pantelic tegen Het Parool. "En ik ben vicepresident van de Servische bond, dus ik heb vaak contact met Dusan Tadic. Heel aardige, nette jongen. Heel professioneel."

Volgens Pantelic leidt het geen discussie dat Ajax aan het langste eind trekt tegen Feyenoord. "Sterker nog, dat staat bij deze wedstrijd nooit ter discussie. Dus maak je geen zorgen, dit worden drie punten voor Amsterdam. Ik geloof in de trainer. Ze spelen modern voetbal, heel aanvallend en agressief. Ze zijn in staat om overal op het veld druk te zetten. Ik weet waar ik het over heb, ik ben zelf ook in het bezit van een trainersdiploma. Zo hoort een team te spelen."

Zelf bewaart de oud-aanvaller goede herinneringen aan de duels met Feyenoord. "Ja, De Klassieker, die was fantastisch om te spelen. Je had natuurlijk ook de derby's tegen PSV, maar deze waren nog specialer voor de fans. Ik stond vooraf stijf van de adrenaline. Ik heb vier keer tegen Feyenoord gespeeld: drie gewonnen, één keer gelijk. Aan verliezen deden we niet. Van PSV heb ik volgens mij alleen maar gewonnen. Ik weet niet of er andere spelers zijn die zulke statistieken kunnen weerleggen, maar volgens mij is het uniek."