Feyenoord komt dramatische start niet te boven en zakt naar laatste plaats

24-10-2019 20:46
78

Feyenoord heeft na een dramatisch eerste halfuur een nederlaag geleden tegen Young Boys Bern in de Europa League. De Rotterdammers gingen in Bern met 2-0 onderuit en zakken daardoor naar de laatste plaats in de groep.

Trainer Jaap Stam moest opnieuw puzzelen. Basisspelers als Nicolai Jörgensen, Ridgeciano Haps en Rick Karsdorp waren niet fit genoeg. Feyenoord leek desondanks prima te beginnen, maar kreeg al na een klein kwartier een enorme domper te verwerken. Edgar Ié maakte een onbegrijpelijke handsbal door met zijn armen boven het hoofd een kopduel aan te gaan. De bal ging op de stip en Roger Assale schoot raak: 1-0.

Na een klein halfuur zat het Feyenoord opnieuw tegen. Assale ontsnapte aan buitenspel en werd in de ogen van de scheidsrechter door doelman Kenneth Vermeer gevloerd. Ditmaal verzilverde Jean-Pierre Nsame de strafschop. Luis Sinisterra kreeg een kansje om iets terug te doen, maar Feyenoord zocht met een 2-0 achterstand de kleedkamers op. Ié stond toen al niet meer op het veld. Stam leek even hard in te grijpen, maar hij werd vanwege een blessure vervangen door Eric Botteghin.

In de tweede helft deed Orkun Kökcü van zich spreken met een afstandsschot. Zijn inzet werd naast het doel getikt. Het was één van de spaarzame kansen voor Feyenoord, dat na rust weliswaar een overwicht had maar veel te slordig speelde om echt gevaarlijk te worden. Young Boys leek het welletjes te vinden, al moest Kenneth Vermeer in de slotseconden eigenlijk pas voor het eerst ingrijpen om de 3-0 te voorkomen. Het bleef daardoor bij 2-0.

De Zwitsers stijgen door de overwinning naar de eerste plek in groep G. Het andere duel in de poule tussen FC Porto en Rangers FC eindigde in 1-1, waardoor die teams nu elk vier punten hebben. Feyenoord is hekkensluiter met drie punten.