Geen frustraties richting Cambuur en Henk de Jong: 'Geen wrok, is zoals het is'

Geen frustraties richting Cambuur en Henk de Jong: 'Geen wrok, is zoals het is'

25-10-2019 13:38 Laatste update: 13:57
18

Koploper Cambuur gaat vrijdagavond op bezoek bij het Jong FC Utrecht van René Hake, oud-trainer van de Leeuwarders en de voorganger van Henk de Jong. Hake  staat verrassend hoog met de Utrechtse beloften en koestert geen wrok tegen Cambuur, ook al ziet hij qua mogelijkheden wel duidelijke verschillen met zijn periode.

"De mogelijkheden bij Cambuur zijn nu groter dan toen ik er zat. Kijk alleen al naar wat er op de bank zit. Dat zijn andere spelers dan wij tot onze beschikking hadden, bepaalde jongens waren toen niet haalbaar en nu wel. Of me dat frustreert? Nee, hoor. Ik ben blij met waar ik nu zit, bij FC Utrecht. Ik koester geen wrok; het is zoals het is", vertelt Hake tegenover Leeuwarder Courant.

Het spel onder Hake hield lang niet altijd over en met twee vroege exits uit de play-offs kwam er een eind aan het huwelijk. Toch spreekt Hake opvallend genoeg over maximaal resultaat. "Het was misschien niet altijd spektakel, maar ik vind nog steeds dat we het maximale eruit hebben gehaald met de spelers die we toen hadden. Door bijvoorbeeld de onzekerheid over het nieuwe stadion kon niet alles wat we eerst nog wel voor ogen hadden."

Ondanks zijn ontslag bij de Leeuwarders is Hake positief over het spel onder huidige trainer Henk de Jong en gunt hij in een eventuele titelstrijd met NAC of De Graafschap de titel aan Cambuur. "Want ik heb meer met een club waar ik heb gewerkt dan waar ik niet heb gewerkt. De gunfactor is er. Maar niet in de wedstrijden tegen ons."