Janssen: 'Bij Ajax zou hij veel beter tot zijn recht komen dan bij Feyenoord'

Janssen: 'Bij Ajax zou hij veel beter tot zijn recht komen dan bij Feyenoord'

25-10-2019 15:24 Laatste update: 15:55
73

Het combinatie-elftal voor de Klassieker van Theo Janssen bevat acht spelers van Ajax en drie van Feyenoord. Op het middenveld geeft hij onder meer Orkün Kökcu de voorkeur geeft boven Edson Álvarez.

Janssen vindt Kökcü 'talentvol'. "Een verbindingspeler, goede pass, scorend vermogen. Voor een jonge jongen is het gewoon heel erg lastig om in een team te spelen dat niet presteert. En dan ook nog een beetje bepalend moeten zijn", zegt hij op de website van VTBL. "Ik denk dat hij bij Ajax veel beter tot zijn recht zou komen. Daar zou hij het veel makkelijker hebben."

De complete defensie, inclusief doelman, van het Klassieker-elftal van Janssen bestaat uit Ajacieden. De keuze tussen Sergiño Dest en Rick Karsdorp noemt hij lastiger. "Dan kies ik toch voor Dest. Ik vind hem wat stabieler dan Karsdorp en de Feyenoorder is toch wel wat sneller vermoeid. Het lijkt soms wel alsof hij de wedstrijden niet vol kan houden. Dest heeft ook meer potentie."

De enige Ajacied op zijn ideale middenveld is Donny van de Beek. Janssen: "Van de Beek op 10. Is veruit de beste nummer 10 die we hebben in de Eredivisie op dit moment. Scorend vermogen, diepgang. En hij heeft een magneet in zijn schoenen."