FC Twente boekt na vier nederlagen op rij eenvoudige zege op FC Emmen

25-10-2019 21:50 Laatste update: 21:52
112

FC Twente heeft na vier nederlagen op rij een broodnodige zege geboekt in de Eredivisie. De ploeg van trainer Gonzalo Garcia won in de eigen Grolsch Veste eenvoudig met 4-1 van FC Emmen.

Jafar Arias mocht voor het eerst sinds eind augustus in de basis beginnen bij FC Emmen en al na twee minuten was er een goede kans voor de aanvaller. Hij kreeg de bal na een klutssituatie voor zijn voeten, maar schoot van dichtbij op FC Twente-doelman Joël Drommel. Het eerste gevaar van de Tukkers liet langer op zich wachten, maar na 24 minuten was het wel meteen raak. Na zwak verdedigend werk van de bezoekers trof Haris Vuckic op acrobatische wijze doel.

De Sloveen was niet verzadigd, want zes minuten later was ook zijn zesde treffer van het seizoen een feit. Hij frommelde de bal al vallend binnen na een prima actie van Rafik Zekhnini. De vraag was nog even of er een overtreding was begaan op Luciano Slagveer, maar daar was volgens de VAR geen sprake van. Het werd nog mooier voor Twente. Na een prima uitgespeelde aanval trof Lindon Selahi doel uit een voorzet van Zekhnini: 3-0.

Het was een ongekende weelde voor de Tukkers, die niet eens groots hoefden te spelen. Invaller Keziah Veendorp deed in de tweede helft al snel iets terug voor FC Emmen - hij schoot met links zomaar de fraaie 3-1 binnen - maar echt spannend werd het niet meer in Enschede. De bezoekers kwamen nauwelijks in de buurt van de aansluitingstreffer. Aitor Cantalapiedra was zelfs op weg naar de 4-1, maar Michaël Heylen haalde zijn inzet van de doellijn.

De Spanjaard kreeg kort voor tijd alsnog zijn treffer, nadat hij zelf een strafschop mee kreeg. Hij miste in eerste instantie, maar mocht het opnieuw proberen omdat keeper Dennis Telgenkamp te vroeg van zijn lijn kwam. De tweede keer was het wel raak voor Aitor. Twente boekt zodoende een overtuigende zege en klimt naar plek acht. Emmen was bij winst over de Tukkers heengegaan, maar blijft nu steken op plek veertien.