Update: AZ kondigt afscheid van voormalig Ajax-directeur aan

Update: AZ kondigt afscheid van voormalig Ajax-directeur aan

26-10-2019 07:53 Laatste update: 09:41
17

Het huwelijk tussen AZ en operationeel directeur Michael Kinsbergen heeft amper één jaar standgehouden. Volgens De Telegraaf staat de voormalig directeur van Ajax alweer voor een vertrek uit Alkmaar.

Kinsbergen werd op 16 oktober 2018 officieel benoemd in Alkmaar. Afgelopen zomer leek hij nog een kandidaat om algemeen directeur Robert Eenhoorn op te volgen, wanneer die naar Feyenoord zou vertrekken. Nu lijken de kaarten heel anders te liggen: de beoogde langdurige samenwerking tussen Kinsbergen en AZ zal volgens De Telegraaf beperkt blijven tot één jaar.

De operationeel directeur kreeg bij de huidige nummer vier van de Eredivisie 'te weinig speelruimte', klinkt het. 'Hij moest zorgen voor de ontwikkeling van het AFAS-stadion wat in handen is van AZ en meedenken en de club helpen hoe een structureel hogere omzet te boeken', schrijft de ochtendkrant. De samenwerking met Eenhoorn lijkt echter voor beide partijen niet te hebben gebracht wat vooraf verwacht en gehoopt werd.

Update: Kinsbergen gaat AZ inderdaad op korte termijn verlaten, melden de Alkmaarders zaterdagochtend. De operationeel directeur neemt per 1 november afscheid. "Het bleek dat de functie zoals we die aanvankelijk voor ogen hadden in de dagelijkse praktijk teveel overlapping had met bestaande werkzaamheden binnen de directie", verklaart algemeen directeur Robert Eenhoorn