Johnny, neem je rotzooi mee: dramatische rentree voor Stegeman in 'zijn' Almelo

"Johnny, neem je rotzooi mee": dramatische rentree voor Stegeman in 'zijn' Almelo

26-10-2019 22:37 Laatste update: 22:40
27

PEC Zwolle-trainer John Stegeman heeft weinig plezier beleefd aan zijn weerzien met Heracles Almelo, de club waar hij tussen 2014 en 2018 aan het roer stond. De Almeloërs boekten hun vijfde zege in de laatste vijf Eredivisie-wedstrijden en handhaven zich in de subtop.

De wedstrijd begon nog hoopgevend voor de gasten uit Zwolle. PEC zorgde met name via Vito van Crooy voor wat doelgevaar, maar het was Heracles dat na een kwartier spelen op voorsprong kwam. Een voorzet van Silvester van der Water werd niet afdoende weggewerkt door Darryl Lachman en de meegekomen Lennart Czyborra volleerde raak: 1-0. Direct daarna ontsnapte de thuisploeg alweer aan de gelijkmaker, nadat Mustafa Saymak de bovenkant van de lat raakte.

De geblesseerd geraakte Saymak moest zich direct laten vervangen door Thomas Bruns en PEC moest in het vervolg van de wedstrijd steeds verder achteruit. Heracles werd steeds sterker, was via met name Cyriel Dessers dreigend en trof PEC na ruim een uur spelen recht in het hart: Mauro Júnior speelde Dessers in en de Belg legde klaar voor Van der Water, die de 2-0 binnen schoot.

PEC legde het hoofd in de schoot en Heracles liep zelfs uit naar een nóg ruimere zege. Joey Konings kroop binnendoor bij Yuta Nakayama en trof de paal, maar Mauro Júnior was meegelopen: 3-0. Nadat PEC bij een spaarzame uitval nog de lat raakte via Lennart Thy, profiteerde Heracles van gepruts van Nakayama: Konings bekroonde een snelle counter met de 4-0 op aangeven van Dessers. De Heracles-aanhang had nog een welgemeend advies voor Stegeman paraat: "Johnny, neem je rotzooi mee", klonk het vanaf de tribunes.