Wenger mist 'koude, regenachtige woensdagavonden in Stoke' en wil weer aan de slag

Wenger mist 'koude, regenachtige woensdagavonden in Stoke' en wil weer aan de slag

27-10-2019 09:54 Laatste update: 12:24
12

Arsène Wenger wil weer aan de slag als trainer. De voormalig coach van Arsenal kreeg het afgelopen jaar voldoende aanbiedingen, maar naar eigen zeggen kwamen die altijd op een verkeerd moment. Nu is de Fransman klaar om weer te beginnen.

"Ik heb tot nu alle aanbiedingen afgewezen, omdat we in de familie een aantal ziekteproblemen hadden", vertelt hij in een interview met AFP. "De aanbiedingen kwamen altijd op een moment dat ik het niet kon accepteren, of niet wilde accepteren."

Toch geeft de coach aan de koude, regenachtige dagen in Engeland te missen. "Ik vond het persoonlijk leuk, omdat ik uit een regio kom waar we ook regenachtige woensdagen hadden (Noord-Oost Frankrijk, red.). Je mist het contact met de mensen. Ik ben iemand die de druk goed aankan, omdat ik dat mijn hele leven al gewend ben, en dat mis ik echt."

Wenger wees een aantal aanbiedingen van nationale elftallen af. "Ik kies liever voor clubvoetbal. Voor mij is het een beetje een parttime functie bij een nationaal elftal, ongeveer tien wedstrijden per jaar. Ik ben gewend aan 60 wedstrijden per jaar, dus ik ben er nooit echt een fan van geweest", sluit Wenger af.