Maaskant wisselt VVV-topscorer na half uur: 'Evert zat écht niet in de wedstrijd'

Maaskant wisselt VVV-topscorer na half uur: 'Evert zat écht niet in de wedstrijd'

27-10-2019 10:14
40

De Limburgse derby tussen Fortuna Sittard en VVV-Venlo van zaterdag was nog geen half uur oud, maar Robert Maaskant had al genoeg gezien. VVV-topscorer Evert Linthorst werd al in de eerste helft – bij een 2-0 achterstand – geslachtofferd door zijn trainer.

Maaskant verscheen na de 4-1 nederlaag in Sittard door de camera's van FOX Sports en gaf tekst en uitleg over de vroege wissel. "Waarom ik dat deed? Omdat hij slecht speelde", aldus de VVV-trainer. "Dit is een hele belangrijke wedstrijd voor ons. En dan moeten we allemaal megascherp beginnen."

Dat was bij Linthorst niet het geval, vond zijn trainer. "Evert zat écht, écht niet in de wedstrijd. Niet in de uitvoering en niet op zijn normale niveau. Dat is de reden waarom we hem eraf gehaald hebben. Ook omdat we het iets anders gingen doen", doelt Maaskant op het invallen van Johnatan Opoku. De trainer beseft dat het moment 'lullig' was voor Linthorst. "Maar Evert is een uitstekende prof. En hij zal de komende wedstrijden echt wel weer zijn kop omhoog gooien. Het kan best zijn dat hij woensdag weer speelt."

VVV speelt dan weer een Limburgse derby: Derde Divisie-club Groene Ster uit Heerlerheide is dan de tegenstander in de KNVB Beker. Daarna wacht VVV een thuiswedstrijd tegen Feyenoord.