Liverpool knokt zich terug en slaat Spurs van zich af, opmerkelijke rol Krul

27-10-2019 19:25
25

Liverpool staat weer zes punten voor achtervolger Manchester City. De ploeg van manager Jürgen Klopp knokte zich tegen Tottenham Hotspur terug van een extreem vroege achterstand en hield de drie punten op Anfield: 2-1. Bij Norwich City - Manchester United speelde Tim Krul een opmerkelijke rol.

De spelers stonden koud in het veld toen Harry Kane de score in de eerste minuut opende namens Spurs. De Engelse topspits werkte de rebound binnen, nadat Heung-Min Son de paal raakte. Liverpool rechtte vervolgens de rug, maar het duurde tot de 52ste minuten tot de balans werd hersteld. Aanvoerder Jordan Henderson zorgde voor de 1-1.

Liverpool ging op zoek naar winnende treffer en kreeg die een kwartier voor tijd in de schoot geworpen. Spurs-back Serge Aurier haalde Sadio Mané neer in het strafschopgebied, waarna Mohamed Salah voor de 2-1 tekende. Door de zege vergroot Liverpool de voorsprong op nummer twee Manchester City weer naar zes punten. Spurs staat op een teleurstellende elfde plek in de Premier League.

Norwich City - Manchester United
Manchester United boekte op bezoek bij Norwich City een ongewoon ruime zege. Scott McTominay, Marcus Rashford en Anthony Martial maakten de doelpunten voor de ploeg van manager Ole Gunnar Solskjaer, die nog veel vaker had kunnen scoren. Norwich-doelman Krul keerde echter penalty's van Rashford én Martial. In de slotfase redde Onel Hernandez de eer: 1-3.