Belabberde start Oranje O17: Nederlandse talenten afgedroogd door Japan op WK

Belabberde start Oranje O17: Nederlandse talenten afgedroogd door Japan op WK

28-10-2019 06:48
45

Oranje O17 heeft een valse start gemaakt op het WK in Brazilië. De talenten van bondscoach Peter van der Veen gingen met 3-0 onderuit tegen Japan.

Nederland, de regerend Europees kampioen, gold op voorhand als één van de favorieten voor de wereldtitel. Die status maakte het in de eerste groepswedstrijd geen moment waar. Yamato Wakatsuki was de gevierde man bij Japan. Hij opende de score na 36 minuten en sloeg in minuut 69 nogmaals toe. Jun Nishikawa tekende uit een strafschop voor de 3-0 na hands van Ajacied Devyne Rensch.

Oranje kon nauwelijks een vuist maken, zag ook Van der Veen. "Je maakt je wel zorgen. Als je zoveel spelers ziet die niet thuis geven", reageert de coach in gesprek met de NOS. "We hebben zoveel fouten gemaakt in de passing, er was weinig beweging. Ze leken wel lamgeslagen, ik weet niet wat het was." Senegal, dat de Verenigde Staten versloeg (4-1), is woensdagavond de volgende tegenstander.

Opstelling Oranje O17: Raatsie; Hoever, Bogarde, Rensch, Salah-Eddine; Maatsen, Taabouni, Taylor (Regeer, 72); Hansen (Braaf, 59), Bannis (Daniels 59), Ünüvar