Beoogd Roda-redder: 'Laat me niet onder druk zetten, maar wel een leuke club'

Beoogd Roda-redder: 'Laat me niet onder druk zetten, maar wel een leuke club'

28-10-2019 08:44 Laatste update: 08:52
42

Roda JC is druk op zoek naar alternatieven na het stuklopen van de onderhandelingen met Roland Hogenelst over een overname. Directeur Hessel Meijer reisde naar Dubai voor een gesprek met Aleksei Korotaev, maar de oplossing ligt mogelijk dichter bij huis.

De Limburgers zijn in gesprek met media- en sportondernemer Wouter Vandenhaute. Die weigert zich echter onder druk te laten zetten, vertelt hij in De Telegraaf. De deadline van Roda voor het inleveren van een garantstelling van 906.000 euro loopt maandag af. De eerstedivisionist vroeg de KNVB reeds om uitstel. De sanctie voor het niet tijdig indienen van de garantie is drie punten in mindering.

Wedden

Meer odds

De licentiecommissie zal bovendien een nieuwe deadline stellen. Als het Roda dan weer niet lukt om de garantstelling in orde te krijgen, dreigt zelfs het intrekken van de licentie. Betaald voetbal in Kerkrade staat daarmee op het spel.

"Ik laat me niet onder druk zetten door de deadline die er nu gesteld is dat een bankgarantie van 906.000 euro bij de KNVB binnen moet zijn", reageert Vandenhaute evenwel in de ochtendkrant. "Er is een verkennend gesprek geweest maar op dit moment is de overname nog niet concreet. Ik heb ook nog Let’s Play, mijn makelaarsbureau. Maar Roda JC is wel een leuke club."

Vandenhaute is met een van zijn bedrijven eigenaar van enkele wielerklassiekers waaronder de Ronde van Vlaanderen. Hij was eerder in de running om de Belgische topclub Anderlecht over te nemen.