'Laatste strohalm voor Roda: 'verkennende gesprekken' met mediatycoon uit Gent'

'Laatste strohalm voor Roda: 'verkennende gesprekken' met mediatycoon uit Gent'

27-10-2019 21:37 Laatste update: 21:48
89

Het financieel noodlijdende Roda JC wordt mogelijk toch nog gered. De Limburger meldt zondagavond dat de 58-jarige Belg Wouter Vandenhaute in beeld is als potentiële investeerder.

Vandenhaute maakte als mede-oprichter van het productiehuis Woestijnvis – verantwoordelijk voor tv-hits als Wie Is De Mol en De Slimste Mens – furore in de Belgische mediawereld. Volgens De Limburger heeft de 57-jarige Gentenaar al 'verkennende gesprekken' gevoerd in Kerkrade.

Ook het Belgische medium De Tijd maakt gewag van contacten tussen Vandenhaute en Roda JC. Een akkoord tussen beide partijen lijkt echter nog niet in de lucht te hangen. De mediatycoon zou eerst via een 'boekenonderzoek' inzicht willen krijgen in de huidige financiële situatie van Roda JC, voordat hij een beslissing neemt.

Roda JC leek eerder dit weekend dichtbij een deal met La Cubanita-eigenaar Roland Hogenelst, die echter besloot om niet toe te happen. Ook internetondernemer Stijn Koster was in beeld, maar zal niet in de club stappen. Het water staat Roda JC ondertussen aan de lippen. De club heeft al drie punten in moeten leveren dit seizoen en moet maandag een bankgarantie van ruim negen ton af kunnen geven. Lukt dat niet, dan dreigt een nieuwe puntenaftrek en zelfs het kwijtraken van de licentie.