'Tijd begint te dringen in Kerkrade: Roda vraagt KNVB om deadline te verschuiven'

'Tijd begint te dringen in Kerkrade: Roda vraagt KNVB om deadline te verschuiven'

26-10-2019 08:56 Laatste update: 09:37
52

Roda JC lijkt er toch voorzichtig rekening mee te houden dat het de strijd tegen de KNVB-klok gaat verliezen. De Limburgers moeten uiterlijk maandag een bankgarantie van ruim negen ton kunnen overleggen en spraken de afgelopen dagen met La Cubanita-eigenaar Roland Hogenelst over een overname van het meerderheidsbelang in de club.

Hogenelst bevestigde eerder deze week dat hij met de club om tafel zat, maar benadrukte dat hij het aandelenpakket van Mauricio Garcia de la Vega niet in zijn eentje over wil nemen. Roda JC hoopte voor de wedstrijd tegen NAC Breda van vrijdagavondavond een akkoord te bereiken, maar de betrokken partijen zijn het nog niet eens geworden. De Limburger meldt dat Roda zelfs een verzoek bij de KNVB heeft ingediend om de 'bankgarantiedeadline' van maandag te verschuiven.

De met 4-2 gewonnen wedstrijd tegen NAC van vrijdagavond werd gadegeslagen door Hogenelst én Stijn Koster. De vermogende internetondernemer was eerder in beeld voor een overname, haakte toen af, maar zou volgens De Limburger tóch weer in kunnen stappen. Een gemeenschappelijke overname door Hogenelst en Koster lijkt een optie te zijn voor de financieel noodlijdende club.

Roda JC heeft dit seizoen al drie punten in mindering gekregen van de KNVB, vanwege de financiële wanorde. Wanneer de bankgarantie niet op tijd wordt afgegeven, dreigt een volgende sanctie: mogelijk komt de licentie dan zelfs in gevaar.