NAC wint weer niet, De Graafschap en Jong Ajax hijgen Cambuur in de nek

25-10-2019 22:05 Laatste update: 22:34
99

NAC Breda heeft voor de derde keer op rij niet weten te winnen in de Keuken Kampioen Divisie. De formatie van trainer Ruud Brood ging in Kerkrade met 4-2 onderuit tegen Roda JC. Doelman Nick Olij vertolkte een hoofdrol.

NAC veroverde drie weken geleden nog de periodetitel, maar sindsdien gaat het bergafwaarts. De Bredanaars kwamen bij FC Eindhoven niet verder dan 2-2 en verloren maandag op eigen veld de topper tegen De Graafschap: 1-2. Tegen Roda kwam NAC tot twee keer toe terug van een achterstand. Na de snelle openingsgoal van Roland Alberg tekende Huseyin Dogan voor de 1-1. Vervolgens had Roger Riera een antwoord op de treffer van Niels Verburgh.

Twintig minuten voor tijd moest NAC echter met tien man verder toen Colin Rösler een strafschop veroorzaakte en een rode kaart kreeg. Doelman Olij hield de Brabanders overeind door de penalty te keren. Niet veel later werd hij van held de schlemiel toen hij een overtreding beging op Romario Rösch. Ditmaal benutte Alberg wél de strafschop. Ba-Mauka Simakkala maakte er in de slotfase zelfs nog 4-2 van.

De Graafschap profiteert van remise Cambuur
De Graafschap profiteerde van het verlies van NAC. Ondanks een rode kaart voor Ted van de Pavert won de ploeg van trainer Mike Snoei met ruime cijfers van hekkensluiter FC Dordrecht: 5-0. De Achterhoekers komen op gelijke hoogte met koploper SC Cambuur, dat bij Jong FC Utrecht op 1-1 bleef steken. Robert Mühren voorkwam met een benutte strafschop een Friese nederlaag.

Traoré belangrijk voor Jong Ajax
Jong Ajax handhaaft zich eveneens in de top van de Eerste Divisie. De Amsterdamse beloften waren op Woudestein met 1-3 te stek voor concurrent Excelsior. Jurgen Ekkelenkamp opende de score kort voor rust. In de tweede helft haalde Lassina Traoré twee keer de trekker over. Tussendoor deed Rai Vloet iets terug voor de Kralingers, waar Sander Fischer wegens commentaar op de leiding van het veld werd gestuurd.

Cambuur en De Graafschap voeren de ranglijst aan met elk 26 punten. Jong Ajax en NAC volgen met 23 punten. Excelsior is de nummer vijf met 20 punten. Traoré voert de topscorerslijst aan met elf treffers.