Nieuwe overname Roda JC krijgt vorm: 'Ik ga het met meerdere partijen doen'

Nieuwe overname Roda JC krijgt vorm: 'Ik ga het met meerdere partijen doen'

24-10-2019 15:50 Laatste update: 16:17
33

De overname van Roda JC lijkt snel bekrachtigd te kunnen worden. Roland Hogenelst, eigenaar van restaurantketen La Cubanita, bevestigt tegenover L1 dat er schot in de zaak zit.

De naam van Hogenelst dook begin oktober, na het vertrek van de Mexicaan Mauricio Garcia de la Vega, op in de media. Hoewel alle betrokken partijen nog niet tot een overeenstemming gekomen, lijkt het er goed uit te zien voor Roda JC. "Laat duidelijk zijn dat ik het niet alleen ga doen, maar met meerdere partijen zijn we bezig om het voor elkaar te krijgen", laat hij weten aan het lokale medium.

Hogenelst zal dus naar alle waarschijnlijkheid niet het totale aandelenpakket overnemen van Garcia de la Vega. Hoeveel procent van de aandelen de horecaondernemer en zijn zakenpartners in beheer gaan nemen, laat hij in het midden. Garcia de la Vega nam afgelopen zomer het meerderheidsbelang over van circa tachtig procent over van Frits Schrouff, de overige aandelen zijn in handen van Aleksei Korotaev en een aparte stichting.

Roda hoopt voor maandag 28 oktober een akkoord te bereiken over de overname. De huidige nummer twaalf van de Keuken Kampioen Divisie moet dan een bankgarantie van ruim negen ton af kunnen geven, anders zal de KNVB sancties uitdelen. Hogenelst houdt zich op de vlakte over die deadline. "Woensdag reed ik om één uur 's nachts weg uit Kerkrade. Het is dan ook een proces dat veel tijd vergt." Algemeen directeur Hessel Meijer heeft vertrouwen in een goede afloop. "Ik hoop morgen (vrijdag, red.) iets te melden te hebben."