'La Cubanita-eigenaar maakt U-turn en gaat alsnog meehelpen aan Roda-overname'

'La Cubanita-eigenaar maakt U-turn en gaat alsnog meehelpen aan Roda-overname'

28-10-2019 23:26
70

De overnamesoap van Roda JC heeft maandagavond weer een nieuwe wending gekregen. Roland Hogenelst trok zich dit weekend nog terug, maar gaat volgens De Limburger alsnog instappen, samen met een aantal investeerders.

De eigenaar van La Cubanita was vrijdagavond aanwezig bij de thuiswedstrijd tegen NAC Breda en liet één dag later 'met pijn in het hart' weten dat hij niet de nieuwe eigenaar wordt. Eerder liet Hogenelst zich ontvallen dat hij pas zou investeren als er meerdere partijen bereid zouden zijn om mee te doen. Dat lijkt inmiddels ook te gebeuren: volgens De Limburger gaat hij samen met internetondernemer Stijn Koster – ook aanvankelijk afgehaakt en later teruggekeerd – en 'drie lokale zakenlieden' werken aan een overname.

Eerder op de avond meldde L1 al dat Koster en een groep investeerders uit de regio bezig waren om het door Mauricio Garcia de la Vega achtergelaten gat op te vullen. Op de achtergrond is ook voormalig grootaandeelhouder Frits Schrouff nog actief: de gewezen eigenaar is bereid om te zorgen voor de bankgarantie van ruim negen ton, die de club uiterlijk maandag afgegeven moet kunnen worden bij de KNVB.