Huilende Immers sprak zaakwaarnemer: 'Ik zei: anders kap ik en ga ik schilderen'

Huilende Immers sprak zaakwaarnemer: 'Ik zei: anders kap ik en ga ik schilderen'

Gepubliceerd: dinsdag 29 oktober 2019 om 15:20di 29-10-2019 om 15:20

Laatste update: dinsdag 29 oktober 2019 om 15:25di 29-10-2019 om 15:25

Lex Immers speelde in 2016 één jaar lang voor Cardiff City, maar had het niet bepaald naar zijn zin in de hoofdstad van Wales. De 33-jarige oer-Hagenees miste zijn familie en vrienden en overwoog zelfs even om helemaal te stoppen met voetballen, vertelt hij in Bij Andy in de Auto.

In zijn tijd bij Feyenoord was hij bezig met een dartscarrière naast het voetbal. Deze kwam echter op een laag pitje te staan, nadat hij naar Cardiff was vertrokken. "Ik kon niet meer even naar mijn ouders toe, een bakkie drinken. Ik kon niet meer mijn dingetje doen: een avondje naar het café, effe gooien. Dan kun je wel elke keer met het vliegtuig naar huis. Maar schiet dat dan op?"

In de zomer van 2016 betaalde Cardiff City 2,3 miljoen euro om de huurdeal met Feyenoord om te zetten in een permanente transfer. Immers kon echter niet aarden in Cardiff en zocht contact met zaakwaarnemer Frank Schouten. "Op een gegeven momeent dacht ik: ik kap ermee", vertelt hij. "Ik zei tegen Frank, tot tranen toe: optyfen, geld hoeft voor mij niet meer. Als je nou niet regelt dat ik naar huis kan, kap ik er helemaal mee en ga ik wel schilderen. Heb ik echt gezegd! Geld is helemaal niet belangrijk."

Immers vertrok begin 2017 naar Club Brugge. Een half jaar later keerde hij terug bij ADO Den Haag, waar hij nu nog steeds speelt.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws