Bayern voorkomt blamage, Internazionale koploper in Serie A, Man City wint

29-10-2019 23:19 Laatste update: 23:12
41

Bayern München heeft dinsdagavond een bekerblamage weten te voorkomen. VfL Bochum, de nummer vijftien van de 2. Bundesliga, stond kort voor tijd nog met 1-0 voor, maar incasseerde in de slotfase twee treffers.

Bochum - Bayern 1-2
Bayern trad niet op volle oorlogssterkte aan tegen Bochum, dat juist wel alles inzette om de Duitse recordkampioen te verslaan. Na 36 minuten kwam Bayern in de problemen nadat Alphonso Davies in eigen doel schoot en Bochum zo op 1-0 zette.

Bayern gaf in de tweede helft wat meer gas om een blamage te voorkomen, maar moest lang wachten op de gelijkmaker. Die viel pas in de 83e minuut. Serge Gnabry was het eindstation na een voorzet vanaf rechts van Joshua Kimmich. Thomas Müller voorkwam een verlenging met de 1-2 in blessuretijd.

Manchester City - Southampton 3-1
Door een 3-1 overwinning op Southampton meldt Manchester City zich in de volgende ronde van de Engelse League Cup. Een afgang zoals tegen Leicester City bleef The Saints bespaard: het werd 3-1 in Manchester. Nicolas Otamendi en Sergio Agüero zorgden voor de City-goals in de eerste helft.

Na rust maakte Agüero er 3-0 van voor City. De tegentreffer van Jack Stephens van Southampton was puur voor de statistieken. Zaterdag treffen Man City en Southampton elkaar opnieuw, maar dan in de Premier League. Een week later wacht Everton en daarna is Arsenal de tegenstander.

Brescia - Internazionale 1-2
Internazionale is minstens een dag koploper in de Serie A. De Milanezen wonnen wel, maar gemakkelijk ging dat niet: 1-2. Pas na twintig minuten rukte Inter zich los van Brescia. Lautaro Martínez scoorde op aangeven van Marcelo Brozovic. Die tussenstand bleef lang op het scorebord staan, tot een kwartier in de tweede helft.

Romelu Lukaku leek Inter de overwinning te bezorgen met zijn zevende treffer in tien wedstrijden. Echter werd het een kwartier voor tijd toch weer spannend door een eigen goal van Milan Skriniar. In gevaar kwam de zege echter niet meer.

Inter heeft na tien duels 25 punten. Juventus heeft er twee minder, maar komt woensdagavond nog in actie tegen het Genoa van Lasse Schöne.

Alavés - Atlético Madrid 1-1
Atlético Madrid heeft in de strijd om de koppositie dure punten laten liggen bij Alavés. De nummer twee van Spanje leek de zege over de streep te trekken, maar in de slotfase sloeg Alavés hard toe. Het werd 1-1.

De eerste helft kende nauwelijks hoogtepunten. Atlético bleek niet in staat om de muur van Alavés, waar Ajax-huurling Lisandro Magallán in de basis stond, te doorbreken. De thuisploeg was echter ook niet gevaarlijk. Pas in de tweede helft kwam de wedstrijd los. Al snel kreeg Alavés via Joselu een kans op 1-0, waarna ook Renan Lodi kon scoren.

Atlético scoorde pas in de slotfase. Angel Correa combineerde knap met Alvaro Morata, die uiteindelijk van dichtbij af wist te ronden. Atlético verdedigde de voorsprong met hand en tand, maar incasseerde in de absolute slotfase alsnog een tegentreffer. Niemand van de Madrilenen kon een afstandsknal van Lucas Pérez tegenhouden: 1-1.

Het puntenverlies zal voor Atlético aanvoelen als een nederlaag. Bij winst zou de ploeg van Diego Simeone in ieder geval tot dinsdagavond laat koploper van Spanje zijn. FC Barcelona speelt later nog tegen Real Valladolid.